Extraljus led

jag arbetar som tidningsbud vilket innebär väldigt tidiga morgnar och därmed också att köra runt i mörker halva året då det är vinter. eftersom jag har en runda i glesbygd så blir det många grusvägar och ensliga mörka vägar med mycket vilt som rör sig precis vid den tiden i gryningen när jag är ute och kör tidningar. Då jag själv är tvungen att ansvara för bilen så hänger det på mig att skaffa ett riktigt bra extraljus. Men det där med extraljus intresserar mig inte särskilt mycket så jag vet varken in eller ut, ska jag välja extraljus led, Xenon eller extraljus Halogen!? Jag har varit ute på Google och sökt på allt som har med extraljus att göra och jag är ganska säker på vad jag vill ha nu.

Montera extraljus

Nästa fråga är ju då om jag ska våga montera mina extraljus själv eller om jag ska be någon verkstad fixa det åt mig. Sedan är det inte bara att man ska välja extraljus utan det finns mängder med olika lampor med som man kan testa ljuset med. Hur ska jag ens kunna välja i den här djungeln? Ska jag gå till Mekonomen för att fråga om dom kan rekommendera någon glödlampa innan jag skaffar ett par extraljus? Jag känner mig helt förvirrad. Sedan är jag inte riktigt rätt person för att montera saker som jag inte vet vart det ska monteras. Tänk om jag måste borra i lacken på bilen, det kommer jag aldrig att våga göra.

Halogen & led extraljus

Jag har förstått att en halogenlampa brukar vara standard i vanliga personbilar men den används också i extraljus då den är billig. Den lyser knappt hälften så starkt jämförelsevis med en xenonlampa. Fast xenonlampan kostar mycket mer också.

Att använda led lampa i extraljus blir mer och mer populärt och det är tydligen många fördelar med led extraljus; starkt ljus, låg strömförbrukning, tålig och håller i princip längre än vad din bil kommer att göra. Jag har till 90% bestämt mig för att det blir led extraljus.