Investera i ett miljövänligt och ekonomiskt färdmedel som tar dig fram året om

Är du en av många som tänkt investera i en elcykel nu inför sommaren och våren? Då vill jag ge dig ett riktigt hett tips om en cykel jag själv köpte förra året vid den här tiden. Jag pratar om en så kallad Fatbike el. Dessa cyklar är verkligen någonting utöver det vanliga, både när det kommer till design och funktion. Man ser liksom direkt när man ser en Fatbike ute på stan att det är just en Fatbike. Ni måste nästan spana in dom själva för att förstå vad jag menar.

Tar dig fram i så väl stadsmiljö som i svårare terräng

Förutom en unik design är dessa cyklar riktigt miljövänliga. Man kan lätt skippa att ta bilen till jobbet och förlita sig på att den kraftfulla motorn på elcykeln tar en fram hela vägen och i tid. Helt utan utsläpp. Batteriet kräver inte heller särskilt mycket el för att ladda vilket gör elcykeln mycket ekonomisk att äga. Men varför kallas dessa cyklar för just Fatbike? Det är nämligen så att däcken på cyklarna är extra breda och väl designade för att kunna ta dig fram i så väl stadsmiljö som i svårare terräng. Det är helt enkelt en multifunktionell cykel som du lika gärna kan ta till jobbet som ut på en runda i skogen.

Tog sig fram bra även i snö och slask

Något som även förvånade mig nu under vintern var hur bra den tog sig fram i snö och slask med hjälp av sina stora, greppvänliga däck. Jag vet inte hur mycket bränslepengar jag sparat in på att kunna använda min cykel året runt men det är nog en rätt så rejäl slant. Så återigen, har du tänkt att investera i en riktigt grym elcykel så vill jag varmt rekommendera dig till att spana in en Fatbike el.