Blogg

Ett smart sätt att samla in pengar och stärka gemenskapen

Varför klassförsäljning är en bra idé

Klassförsäljning är ett utmärkt sätt att samla in pengar till klassresor, skolprojekt eller andra aktiviteter. Som förälder till ett barn i grundskolan har jag sett hur klassförsäljning inte bara bidrar ekonomiskt, utan även stärker gemenskapen bland elever och föräldrar.

Genom att delta i klassförsäljning lär sig barnen viktiga färdigheter som försäljningsteknik, ansvarstagande och teamarbete. Det är också ett bra tillfälle för dem att känna att de bidrar till något större. För oss föräldrar innebär det en möjlighet att komma närmare varandra och samarbeta mot ett gemensamt mål. Det är fantastiskt att se hur engagemanget växer när vi alla jobbar tillsammans för att uppnå något för våra barn.

Populära produkter för klassförsäljning

Det finns en mängd olika produkter som lämpar sig väl för klassförsäljning. Några av de mest populära är kakor, choklad, ljus och julkort. Dessa produkter är lättsålda och efterfrågade, vilket gör det enklare att nå försäljningsmålen. Att välja produkter som människor faktiskt vill köpa är nyckeln till en framgångsrik försäljning.

Förutom de traditionella produkterna, kan man också tänka mer kreativt. Till exempel kan eleverna skapa egna hantverk eller konstverk som de säljer. Detta kan ge en mer personlig touch och göra produkterna mer attraktiva för köparna. Dessutom är det ett utmärkt sätt för barnen att visa upp sina talanger och kreativitet.

Tips för en framgångsrik klassförsäljning

För att lyckas med klassförsäljningen är det viktigt att ha en bra plan och struktur. Här är några tips som kan hjälpa er på vägen:

  1. Planera i god tid: Börja planera försäljningen i god tid innan det är dags att börja sälja. Bestäm vilka produkter som ska säljas och sätt upp tydliga mål.
  2. Fördela ansvar: Dela upp ansvarsområden mellan föräldrar och elever. Låt varje familj ta ansvar för en viss del av försäljningen. Detta gör det lättare att hålla koll på allt.
  3. Använd sociala medier: Marknadsför försäljningen på sociala medier för att nå en större publik. Skapa inlägg och dela bilder på produkterna för att väcka intresse.
  4. Belöna framgång: Ha små belöningar eller priser för de elever som säljer mest eller visar stort engagemang. Detta kan motivera dem att anstränga sig lite extra.
  5. Följ upp: Ha regelbundna uppföljningsmöten för att se hur försäljningen går och justera planen vid behov. Det är viktigt att hålla alla informerade och engagerade genom hela processen.

Klassförsäljning är mer än bara ett sätt att samla in pengar. Det är en möjlighet att bygga gemenskap, utveckla värdefulla färdigheter hos barnen och ha kul tillsammans. Med rätt planering och engagemang kan klassförsäljning bli en mycket framgångsrik och givande aktivitet för alla inblandade.

Effektiv isolering av vägg

Isolering av väggar i ett hus är en kritisk del av att skapa ett energieffektivt hem. Genom att isolera väggarna på rätt sätt kan man minska värmeförlusterna och därmed sänka energikostnaderna samtidigt som man förbättrar komforten i hemmet.

Isolera för energieffektivitet

En välisolerad vägg fungerar som ett effektivt barriär mot värmeförluster under vintermånaderna och värmeintrång under sommaren. Genom att använda material med hög isoleringsförmåga, såsom mineralull, cellulosaisolering eller polyuretanskum, kan man skapa en jämn temperatur i hemmet året runt. Dessutom minskar en effektiv väggisolering behovet av konstant uppvärmning eller kylning, vilket i sin tur minskar energiförbrukningen och miljöpåverkan.

Isolering av väggar minskar energin

Isolerade väggar minskar inte bara energikostnaderna utan bidrar också till att skapa en mer hållbar miljö genom att minska koldioxidutsläppen. Genom att förhindra onödig värmeförlust kan man minska behovet av fossila bränslen för uppvärmning och därmed minska den negativa påverkan på miljön. Att isolera väggar i ett hus är inte bara en investering för att spara pengar på energiräkningen, det är också ett viktigt steg mot att skapa en mer hållbar och miljövänlig livsstil.

Från Brighton till Europas Cykelvägar med Loca France

Efter en hänförande cykeltur i Brighton, med dess steniga stränder och levande kustliv, kände jag att jag var redo för en ny utmaning. Jag blev sugen på att utforska fler av Europas pittoreska städer och byar på två hjul. Jag visste inte riktigt var jag skulle börja, så jag gav mig ut på nätet för att hitta inspiration för min nästa cykelresa. Efter att ha letat bland olika alternativ, snubblade jag över cykelresor Europa och upptäckte en skatt: Loca France.

Företaget Loca France, familjeägt och med säte i Varberg, har funnits sedan 1990. Deras breda utbud av cykelturer genom länder som Frankrike, Italien, Spanien och flera andra, lockade direkt. Jag blev särskilt förtjust i deras detaljerade vägbeskrivningar och den omsorg de verkar lägga på att välja charmiga hotell för övernattning.

Processen verkade enkel. Efter att ha valt en rutt kontaktade jag dem och de kollade snabbt tillgängligheten för mina datum. All kommunikation och bokningsbekräftelse skickades via mail, vilket gjorde allt bekvämt och smidigt.

Ett av de saker som gjorde mig mest förväntansfull var kvaliteten på de erbjudna cyklarna och möjligheten att uppgradera till en elcykel. Jag har aldrig provat en elcykel förut, men med tanke på några av de kuperade terrängerna på min önskelista verkade det som ett bra alternativ.

Med vägassistans alltid ett samtal bort, informationsmöten för att förklara rutten, och hjälp tillgänglig sju dagar i veckan, kände jag mig trygg i mitt beslut att boka med Loca France.

Så, medan jag fortfarande bär med mig minnen från Brighton, är jag upprymd över mitt kommande äventyr genom Europas mest förtrollande landskap. Tack Loca France för att du gjorde det här äventyret möjligt. Jag ser verkligen fram emot vägen framåt!

Till alla mina följare och med-cyklister: om ni letar efter er nästa cykeldestination, ge cykelresor Europa en chans. Jag är säker på att ni inte kommer att bli besvikna!

Håll hjulen rullande och vi ses på vägen!

Praktiska tips för att spara på semestern

Medan vi alla längtar efter att återknyta kontakten med familj och vänner, och se nya platser på våra semesterresor, är det viktigt att inte glömma att planera och budgetera våra utgifter noga. Jag hittade nyligen ett intressant blogginlägg om detta på Svenska Dagbladet, som du kan läsa här:
https://www.svd.se/a/VPXQKJ/spara-under-semestern-kronan-svag-mot-euron.

Enligt artikeln är det viktigt att tänka igenom dina semesterutgifter och räkna ut en budget som passar din ekonomi. Detta är särskilt viktigt med tanke på att kronan är svag mot euron just nu. Det kan betyda att du behöver spendera mer än vad du hade tänkt. För att hålla koll på din semesterbudget rekommenderar privatekonomen Shoka Åhrman att du kommer överens med din familj om ett månatligt belopp som du kan spendera på semester och att du försöker hålla dig till det.

Det är också viktigt att välja ett lämpligt resmål. Om du är redo att åka till ett billigare alternativ, är det en bra idé att undersöka om det finns några sätt att göra det ännu billigare. Resmål som inte är så populära eller som är något avlägset kan ofta erbjuda bättre priser än populära turistdestinationer. Om du föredrar att åka till ett mer kostsamt resmål, kan du försöka hitta några billiga alternativ för att spara pengar.

Det är också bra att försöka spara pengar när du är på semester. Det kan innebära att du bor i ett billigare hotell eller att du undviker att äta ute. Det är också en bra idé att ta med dig ett kreditkort, som du kan använda för att skaffa förmånliga erbjudanden och rabatter. Dessutom är det en bra idé att ta med dig lokal valuta på plats, eftersom växlingskontor ofta tar en högre avgift.

Det finns mycket att tänka på när du planerar din semesterresa, men det är viktigt att du inte glömmer att budgetera och hålla koll på dina utgifter. Om du följer Shoka Åhrmans råd och försöker hitta billiga alternativ för att spara pengar, kommer du att få en underbar semester som inte gör din plånbok alltför mycket.

Hotel Eastlink – En illusion som fångar allas hjärtan

Jag såg precis nyheten om Hotel Eastlink på Expressen.se och jag blev förvånad när jag insåg att det inte var ett verkligt hotell! Det är en konstinstallation som skapats av John Körmeling och det är verkligen oerhört imponerande.

Hotellet är ett vackert arbete av arkitektur och design som påminner om ett riktigt hotell, men som är helt och hållet en illusion. Det är en minnesvärd upplevelse, eftersom man inte kan hitta något liknande någon annanstans i världen.

Hotellet är byggt vid en motorväg i utkanten av Melbourne, Australien. Fasaden är fylld med moderna detaljer såsom glas, stål och utsmyckningar som gör det till ett äkta hotell. Men i stället för att hitta rum och en lobby när man tittar in, så är det bara en tom hall.

Det är en stor skillnad mellan konst och illusion. Varje detalj har lagts till för att skapa en verklighet som är helt olik den man ser runt omkring. Det är det som gör Hotel Eastlink så speciellt.

Vad är ännu mer imponerande är att det tar bara 30 sekunder att åka förbi det. Det visar att man kan fånga många hjärtan med en enkel, men imponerande illusion.

Om man är i Melbourne så är Hotel Eastlink ett måste att se. Det är ett märkligt, men unikt hotell som är värt att besöka.

Hur man äter för att må bättre under klimakteriet

Jag hittade nyligen den här inspirerande artikeln från Expressen om hur man bäst äter under klimakteriet, och som en kvinna i 43-årsåldern som går igenom klimakteriet så känner jag att det är viktigt att jag äter rätt för att må bättre.

Artikeln har titeln ”Så ska du äta i klimakteriet – dietistens bästa tips” och där ger legitimerade dietisten Sofia Antonsson några tips för att förebygga de symptom som är förknippade med klimakteriet. Hon säger att det är viktigt att undvika att äta för mycket socker, fett och salt, samt att man ska fokusera på att äta livsmedel som är rika på antioxidanter och omega-3-fettsyror. Hon rekommenderar också att man äter ofta och regelbundet, helst fem till sex gånger per dag.

Jag vill må bättre under klimakteriet

Jag har själv märkt av vissa av klimakteriets symptom, så som vallningar och sömnproblem, och jag är nyfiken på att se om en ny kost kan hjälpa. Jag har aldrig förbisett nyttan av att äta en näringsrik kost, särskilt som jag är en aktiv person som ofta reser. Att äta ett kost som är rik på antioxidanter och omega-3-fettsyror kommer att bidra till att jag känner mig mer energisk och fokuserad, och jag hoppas att det också kommer att hjälpa mig att må bättre under klimakteriet.

Som en mamma med ett hektiskt jobb så är det ofta svårt att hinna laga mat, men jag tror att jag kan göra små förändringar för att få det att fungera. Det är viktigt för mig att äta måltider som är fyllda med näring och som är lätta att laga och lätt att ta med sig. Jag kommer att försöka att lägga in extra frukt och grönsaker i min kost, och att undvika att äta för mycket socker, fett och salt. Jag kommer också att försöka att äta oftare, helst fem till sex gånger per dag.

Jag är säker på att om jag anpassar min kost efter Sofia Antonssons råd så kommer jag att känna mig bättre och att jag kommer att må bättre under klimakteriet. Jag kommer att fortsätta att följa hennes råd och att uppdatera mina bloggläsare om mina framsteg.

Boka Flyttkillarna AB i Västerås

Om du är i behov av flyttfirma i Västerås så har jag de rätta killarna för dig. Nämligen Flyttkillarna från Västerås. Dem hjälper dig att hitta den bästa lösningen utifrån just din flytt och vill se till att vara det självklara valet när det kommer till att välja flyttfirma runt om i Västerås-området. Man strävar mot att alltid hålla samma höga kvalité och självklart är dem försäkrade och innehar alla tillstånd som krävs.

Oavsett vart man bor i landet, men idag mer specifikt eftersom vi pratar om att flytta i Västerås, så kan det vara skönt att komma i kontakt med en flyttfirma som man ändå hört lite om tidigare. Det är ändå ens finaste ägodelar som ska flyttas från ett hem till ett annat och man vill naturligtvis känna sig trygg och säker på att flyttfirman gör ett bra jobb. Det kan vara därför vara bra att tänka på att alltid fråga om en offert samt vilka tillstånd och försäkringar som gäller under tiden man flyttar. Dels för att med hjälp av offerten få ett hum redan innan vad jobbet kommer att kosta, men framför allt så att man vet om att i det priset så ingår även eventuella försäkringar och man kan känna sig trygg med att flyttfirman har alla tillstånd som behövs.

Att hitta flyttfirma i Västerås

Om vi går in mer specifikt så kan du nu med andra ord vara säker på vilken flyttfirma du ska anlita om du ska flytta runt om i Västerås. Flyttkillarna utför alla typer av flytt-tjänster både lokalt, nationellt och utomlands. Det ska vara kul att flytta och jag kan lova att det oftast blir lite roligare om man slipper bära alla dessa kartonger och riskera att göra sönder något längs vägen. Flytthjälp är det nya!

Fälla träd i Alingsås!

Ja men som rubriken säger, det är dags för trädfällning i Alingsås. På min mormors tomt finns det väldigt mycket gamla träd som behöver fällas samt även en hel del stubbar som inte mått dåligt om dom fick avlägsnas från hennes tomt. Vi (min familj) tänkte att vi skulle ge det till henne i julklapp, låter kanske som en märklig julklapp men hon har tjatat om dessa gamla träd och stubbar i flera år. Dels att dom skymmer hennes sikt och ljusinsläpp till hennes hus, framförallt hennes kök, men även att det lockar mycket kryp som hon vill bli av med samt slippa kratta löv varje höst. Så vi tänkte att det är en utmärkt julklapp, för jag tror inte att hon själv skulle prioritera en arborist med sin pension. Så varför inte ge bort trädfällning i Alingsås i julklapp till någon som behöver det men inte har råd?

Arborist javisst!

 Nu kanske ni tänker bara, vad är en arborist? Det ordet eller yrket har jag aldrig hört. Och om det inte var för att min syster hade varit inne på att utbilda sig till det hade jag kanske inte heller haft koll på det? Men också, vad skulle man annars kalla en arborist, typ trädfällare? Men ja, om man är arborist så är man expert på träd och trädvård. Så intressant och coolt yrke tycker jag. Även om man endast jobbar med träd måste det vara en varierande yrke, och att få vara utomhus varje dag. Det kan jag verkligen bli avundsjuk på, eftersom jag har ett typiskt kontors yrke, där man får tvinga sig själv ut på lunchen för att inte vara under lysrörsljus i 8 timmar per dag. Så en arborist jobbar delvis med trädfällning i Alingsås, och just det behöver min lilla mormor hjälp med!

Sushi Meny i Borås

I morgon är det fredag och det innebär (för mig i alla fall) att det är dags för sushi! Jag och min arbetskamrat som också älskar sushi, har gjort fredagar till en sushi-dag. Det finns ett riktigt bra ställe med en supergod sushi meny i Borås och dit går vi alltid, utan undantag. Vi har hållit på så här nu varje fredag i säkert 3 år och vi kommer aldrig att tröttna på denna härligt goda sushi meny. Det finns faktiskt ganska många sushi ställen i Borås, flera av dessa har kommit till efter pandemin för typ knappt ett år sedan.

Flera sushi ställen i Borås

Som den sushi-älskare som jag är så har jag testat alla ställen som serverar sushi meny i Borås men har min favorit som sagt. Nu serverar mitt favorit sushi ställe bara lunch menyer och har inte öppet på kvällar eller helger så då får jag gå till ett annat bra sushi ställe. Eftersom vi går och äter sushi varje fredag så är jag inte så ofta ute på andra ställen och äter, men det har hänt och då har jag testat de andra restaurangerna som har sushi meny på kvällar och helger. Jag brukar i och för sig ta med min brorsson till ett kombinerat sushi- och thaiställe.

Sushi godaste maten

Eftersom jag älskar att äta ute, i princip 5 dagar i veckan äter jag på restaurang, så har jag också varit runt på varenda (tror jag) restaurang och matställe i hela Borås stadskärna. Kanske inte så mycket utanför stadskärnan för det finns ju otaliga pizzerior till exempel och det äter jag inte jätteofta, jag äter hellre lite lättare mat på lunchen. Men av alla maträtter som finns och som jag kan äta när jag äter ute, så är sushi till 100% det absolut godaste som finns att äta.

Billiga kondomer

Varför ska man köpa billiga kondomer? Det är väl självklart tänker du, att alla vill köpa så billigt som möjligt, även när det gäller kondomer. Men tänk om billiga kondomer inte är lika hållbara som dyrare kondomer? Har du någon gång tänkt tanken, att det kanske är så att billiga kondomer inte tillverkas med samma kvalitet som dyrare? Det kanske till och med är så att billiga kondomer har en tendens att spricka eller gå sönder, och då är det ju helt meningslöst att använda kondomer för då spricker inte bara kondomen utan också anledningen till att man trär på den. För att skydda sig från graviditet och könssjukdomar.

Kondomer med kvalitet

Nu är det faktiskt så här att det finns billiga kondomer som är precis lika bra som de flesta andra kondomer. Det är för det mesta inte priset på en kondom som avgör om den är dålig eller inte. Det finns andra faktorer som påverkar hållbarheten på en kondom. Att priset skiljer sig på kondomer beror mer på om man vill ha kondomer som har andra fördelar som inte billigare kondomer har, till exempel kondom med glidmedel, kondom som är knottrig eller kanske en kondom som doftar jordgubb. Kvaliteten brukar vara ungefär densamma.

Varför kondomer spricker

Att kondomer spricker för att de är billiga är inte sant. De flesta kondomer håller så länge man själv behandlar dom som man ska. En av anledningarna till att en kondom kan gå sönder är att hållbarheten (bäst före datum) har passerats, den är helt enkelt för gammal. Gummi blir torrare med tiden så därför ska du aldrig använda en gammal kondom. En annan orsak till att den går sönder kan vara att du har knölat ner den i din plånbok, i en trång ficka t ex bakfickan på dina jeans, då går den också lättare sönder. Förvara den istället i en innerficka på en jacka eller i en väska.