Hotel Eastlink – En illusion som fångar allas hjärtan

Jag såg precis nyheten om Hotel Eastlink på Expressen.se och jag blev förvånad när jag insåg att det inte var ett verkligt hotell! Det är en konstinstallation som skapats av John Körmeling och det är verkligen oerhört imponerande.

Hotellet är ett vackert arbete av arkitektur och design som påminner om ett riktigt hotell, men som är helt och hållet en illusion. Det är en minnesvärd upplevelse, eftersom man inte kan hitta något liknande någon annanstans i världen.

Hotellet är byggt vid en motorväg i utkanten av Melbourne, Australien. Fasaden är fylld med moderna detaljer såsom glas, stål och utsmyckningar som gör det till ett äkta hotell. Men i stället för att hitta rum och en lobby när man tittar in, så är det bara en tom hall.

Det är en stor skillnad mellan konst och illusion. Varje detalj har lagts till för att skapa en verklighet som är helt olik den man ser runt omkring. Det är det som gör Hotel Eastlink så speciellt.

Vad är ännu mer imponerande är att det tar bara 30 sekunder att åka förbi det. Det visar att man kan fånga många hjärtan med en enkel, men imponerande illusion.

Om man är i Melbourne så är Hotel Eastlink ett måste att se. Det är ett märkligt, men unikt hotell som är värt att besöka.