Hur man äter för att må bättre under klimakteriet

Jag hittade nyligen den här inspirerande artikeln från Expressen om hur man bäst äter under klimakteriet, och som en kvinna i 43-årsåldern som går igenom klimakteriet så känner jag att det är viktigt att jag äter rätt för att må bättre.

Artikeln har titeln ”Så ska du äta i klimakteriet – dietistens bästa tips” och där ger legitimerade dietisten Sofia Antonsson några tips för att förebygga de symptom som är förknippade med klimakteriet. Hon säger att det är viktigt att undvika att äta för mycket socker, fett och salt, samt att man ska fokusera på att äta livsmedel som är rika på antioxidanter och omega-3-fettsyror. Hon rekommenderar också att man äter ofta och regelbundet, helst fem till sex gånger per dag.

Jag vill må bättre under klimakteriet

Jag har själv märkt av vissa av klimakteriets symptom, så som vallningar och sömnproblem, och jag är nyfiken på att se om en ny kost kan hjälpa. Jag har aldrig förbisett nyttan av att äta en näringsrik kost, särskilt som jag är en aktiv person som ofta reser. Att äta ett kost som är rik på antioxidanter och omega-3-fettsyror kommer att bidra till att jag känner mig mer energisk och fokuserad, och jag hoppas att det också kommer att hjälpa mig att må bättre under klimakteriet.

Som en mamma med ett hektiskt jobb så är det ofta svårt att hinna laga mat, men jag tror att jag kan göra små förändringar för att få det att fungera. Det är viktigt för mig att äta måltider som är fyllda med näring och som är lätta att laga och lätt att ta med sig. Jag kommer att försöka att lägga in extra frukt och grönsaker i min kost, och att undvika att äta för mycket socker, fett och salt. Jag kommer också att försöka att äta oftare, helst fem till sex gånger per dag.

Jag är säker på att om jag anpassar min kost efter Sofia Antonssons råd så kommer jag att känna mig bättre och att jag kommer att må bättre under klimakteriet. Jag kommer att fortsätta att följa hennes råd och att uppdatera mina bloggläsare om mina framsteg.