Byta syll

Vet du hur man gör när det är dags att byta syll, och varför du bör byta syll? Det bästa är att anlita en firma som arbetar med denna typ av jobb istället för att du ska prova att byta själv. Men det kan vara bra att veta lite om när och vad det innebär att byta syll. Varför bör man byta ut syllen? Tyvärr blir all trä dåligt till slut om det utsätts för alltför mycket fukt och väta. Det är inte alltid som trät har en chans att kunna torka upp och framförallt syllen, är särskilt utsatt då den är placerad så nära husgrunden där det ofta är både kallt och fuktigt.

Hur gör man vid byte av syll?

Om trät är i väldigt dåligt skick kan det vara tvunget att behandla även området kring där den gamla syllen har suttit. Den måste givetvis tas bort och ersättas med en ny. Hur man gör när man ersätter den gamla syllen med den nya är lite beroende på vilken typ av hus det gäller. I ett trähus som står på en betongplatta kan man för det mesta byta syllen antingen inifrån huset eller utifrån. Har man istället ett tegelhus måste syllen bytas inifrån huset.

Byta syll i olika sorters hus

Det finns några saker man måste tänka på när det gäller byte av syll i ett hus som har krypgrund eller källare. Till exempel på ett hus som står på en krypgrund så bör arbete med byte av syll ske utifrån för bästa resultat. Man går tillväga på ungefär samma sätt som på hus som står på platta av betong. När det finns källare i huset så är det vanligt att fukten tränger in genom väggarna men fördelen med källare är att syllen inte lika ofta blir dålig eftersom den inte sitter mot betongplattan.