Ljuddämpande skärmväggar som rumsavdelare

För ett tag sedan gjordes en flytt av företaget jag arbetar på, till något större lokaler. Vi har haft behov ett tag nu av att anställa fler i personalen men hittills har vi haft väldigt dåligt med plats för att utöka. Vi har varit runt i olika kontorslokaler för att försöka hitta en annan lämplig kontorslokal men nuförtiden ska ju alla inreda sina egna kontor, oavsett nästan hur stor yta det är. Vi fann äntligen en lagom stor kontorslokal med bra placering och utrymme för expandering av företaget. Den enda nackdelen var att vi var tvungna att använda oss av ljuddämpande skärmväggar som rumsavdelare då lokalen var i princip helt öppen.

Skärmväggar som är ljuddämpande

Vi fick skaffa oss en hel drös med ljuddämpande skärmväggar för att lyckas med att få till mindre utrymmen där man kan få vara någorlunda ifred när man ska ta samtal med kunder över telefon. Det kan lätt bli ganska högljutt på kontoret om många av oss pratar i telefon samtidigt eller diskuterar med varandra över gränserna. Några mötesrum fanns som redan var avgränsade som det går att flytta in i för en stund vid möten eller långa telefonsamtal då man vill vara ifred. Det finns för och nackdelar med öppna kontorslandskap och en av nackdelarna är just att ljudvolymen tenderar att öka.

Flera rumsavdelare

Men det som är positivt med ett öppet kontorslandskap är att om man har en tanke om hur man vill ha det bland personalen så är det relativt lätt att faktiskt dela av lokalen i så stora utrymmen som passar bäst. Om man vill sitta i ett team på sex stycken personer så är det lätt att sätta upp rumsavdelare så att man får precis den platsen som behövs. Men det gäller att ha en plan för hur man vill att det ska fungera bland personalen.